Amerika Amerika

Vandaag moet Amerika weer kleur bekennen. Maar met of zonder Trump zal de armoede niet snel verdwijnen voor veel bevolkingsgroepen, zoals jeugddelinquenten, psychiatrische patiënten, illegalen en prostituées. Vier Amerikaanse romans over jongeren in moeilijke situaties:
Russell Banks schreef een zeer aandoenlijk boek over een jongen die op straat leeft, nadat hij een stom foutje heeft begaan. Hij draagt zijn straf zonder wroeging en doet er alles aan om mens te blijven. Maak kennis met Kid in Huid
John Wray schreef een eigenzinnig boek over de uit een psychiatrische inrichting ontsnapte tiener Lowboy. Een politie-inspecteur zet de achtervolging in, gevolgd door de moeder van Lowboy, die hem ervan probeert te overtuigen dat haar zoon geen gevaar voor de samenleving vormt. Een spannend kat- en muisspel in: Lowboy.
Aura Xylonen voert een 17-jarige illegale Mexicaan op als hoofdrolspeler die probeert van de straat te blijven. Wanneer hij een meisje redt, verandert zijn leven radicaal. Een onderhoudend boek vol sterke one-liners en heerlijk taalgebruik: De cowboykampioen.
J.T. Leroy mengt autobiografische elementen in een hartverscheurend verhaal over kinderprostitutie. Trieste en schokkende verhalen in: Het hart is bovenal bedrieglijk.